Waarom is mediteren nou zo moeilijk?

Druk leven

We hebben een druk leven, we zijn continu aan het rennen en we voelen ons opgejaagd.

We leven in een razendsnelle wereld. Niet alleen wordt er veel van ons verwacht, het moet ook allemaal nu gebeuren. Mede daarom hebben we steeds meer last van stress. We ervaren ons leven vaker als hectisch, zonder momenten van echte rust. Door alle drukte van de dag krijgen we veel prikkels binnen waardoor we overspoeld raken.

We moeten al zoveel en dat vraagt energie. Het is ok.

Je kunt niet altijd maar doorgaan, doorgaan door gaan.

Soms is het even tijd om jezelf op te laden.

Om even stil te staan wat jij voelt en wat je nodig hebt.

Gun jezelf die rust. En je krijgt er nieuwe energie voor terug.

Veel van mijn klanten zeggen… ja maar mediteren is niks voor mij. Ik heb er de rust niet voor, of ik vind mediteren zo moeilijk.

Hoe komt het dat we met zijn allen mediteren zo lastig vinden?

Als je net begint met mediteren zul je na een paar minuten al opmerken dat een deel van jou dit niet langer dan 5 minuten wil doen. Je wilt een andere houding aannemen of je wilt iets anders gaan doen. En dat is eigelijk ook heel logisch want je lichaam is het niet gewend om gewoon even stil te zijn. Je denkt alleen maar….ik moet nog de was doen, ik moet niet vergeten om zo nog even die ene mail te versturen, o ja en ik moet nog mijn vriendin bellen.

We zijn altijd geneigd om in een doe-modus te zijn. Altijd maar doen!

Daardoor raakt je lichaam en geest uitgeput. Wat eigenlijk ook heel logisch is.
Als je geest rusteloos is, is je lichaam dat ook. Als de geest zegt dit is saai zal je lichaam willen opstaan om iets anders te gaan doen, om je geest tevreden te houden.

Waarom voel je de behoefte om bij elk leeg moment het gevoel te hebben om druk bezig te moeten zijn, om iets te gaan doen of om op te staan?

Mediteren kun je leren

Maar weet je wat, mediteren kun je leren en alle begin is moeilijk. Oefenen baart kunst. Je zal zien hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat. En na een tijdje oefenen raakt je lichaam en je geest eraan gewend, je lichaam gaat zich niet meer verzetten, maar je zult zien…je gaat genieten van dat heerlijke rust momentje.

Stel je prioriteiten en zeg af en toe: ‘ Voor vandaag is het genoeg

Ik kan je helpen om te leren mediteren, op een eenvoudige manier zodat jij de meditaties toe kan passen in jou (drukke) leven.

Want mediteren hoeft niet moeilijk en ingewikkeld te zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke week (gratis) mindfulness tips.

Hoe gaaf is dat !!

Ik zou het ook super tof vinden als je mijn facebook pagina een like geeft !