31 augustus 2018

Voetreflexmassage en lymfedrainage

 

 

Voetreflexmassage
We staan allemaal wel eens onder druk op ons werk of in ons persoonlijke leven. Dit kan voor vervelende situaties zorgen en gaat vaak gepaard met spanningen en stress. Maar druk hoeft niet altijd iets negatiefs te zijn. Er bestaat namelijk ook goede en fijne druk, en wel in de vorm van voetreflexologie. De theorie achter voetreflexologie luidt namelijk dat elk orgaan of weefsel in je lichaam in verband staat met je voeten. Deze lichaamsdelen worden gereflecteerd op de voet door middel van drukpunten. Daarnaast is voetreflexologie een zeer toegankelijke behandeling die geschikt is voor iedereen, ongeacht je leeftijd of gezondheid.

Lymfedrainage op de voeten
Lymfedrainage op de voeten is een massagetechniek die bestaat uit zachte aanrakingen van de huid en de daaronder liggende weefsels. Met de handen worden de reflexzones van de 6 zuiveringsorganen op de voet gestimuleerd. De 6 zuiveringsorganen zijn de thymus, het hart, de lever de nieren, de milt en de darmen.

De zachte en zeer ontspannende massage versterkt en genereert de werking van het lymfesysteem in het gehele lichaam. Op verschillende plaatsen in het lichaam komen kleine lymfevaten samen tot lymfeklieren of lymfeknopen. Grote aantallen bevinden zich in de hals, oksels, ellebogen, borst, lies en knieholtes. Het is een goede ondersteuning om afvalstoffen versneld het lichaam te laten verlaten. Het helpt het lichaam daarmee zichzelf te beschermen tegen infecties. Hoewel het gaat om een zeer ontspannende en zachte massage is het effect bijzonder groot.

De massage om te herstellen na een operatie of ziekte.